De laatste ronde van Singelpark Gouda…

Laatste ronde

Singelpark Gouda stopt. We zijn supertrots op wat we bereikt hebben in die 4 jaar. Naast de zichtbare vergroeningsprojecten staat groen nu echt op de agenda bij de politiek en gemeente Gouda. Ook veel inwoners hebben de waardering en wens voor meer groen uitgesproken. En dat is goed, want wij hebben de overtuiging dat meer groen noodzakelijk is voor een gezond klimaat in de stad.

Wij hebben met veel plezier en enthousiasme aan de vergroening van het singelpark gewerkt. We hebben dat niet alleen gedaan; we bedanken alle sponsoren en vrijwilligers voor de steun, koffie, uitgestoken handen en meer. We hopen dat de vergroening in de binnenstad de komende jaren zal doorzetten en wensen Gouda en haar inwoners alle goeds.

verbinden, vergroenen, verwonderen’

Het laatste rondje

Ruim 10.000 planten, 15 bomen, 1500 m2 grijs vervangen door groen, 185 paar uitgestoken handen, 745 samen genoten koppen koffie, 45 meerkoetkuikens; dat is het resultaat van 4 jaar Singelpark onder het motto ‘verbinden, vergroenen, verwonderen’.

Erasmusplein, St. Mariewal, Regentesseplantsoen, Spoorstraat, Houtmanspad en Houtmansgracht hebben in die 4 jaar een groene metamorfose gekregen. En vergeet ook de watertuinen in de Kattensingel niet.

Heb jij in die tijd ook je handen vies gemaakt, koffie geschonken, genoten van de voortgang, gedacht ‘wat is hier aan de hand’? Loop dan op 30 mei tussen 11.00 en 15.00 uur een rondje Singelpark om met eigen ogen het resultaat te bekijken.

 

Meld je hier aan voor een rondje Singelpark op 30 mei tussen 11.00 en 15.00 uur
 

Programma:

  • Je start tussen 11.00 en 15.00 bij de muziektent in het Houtmansplantsoen voor je eigen rondje Singelpark; je ontvangt hier je persoonlijke stempelkaart
  • Bij de 6 verschillende projecten krijg je een toelichting van de initiatiefnemers en een stempel
  • Je eindigt bij het IJsselhuis met een drankje voor je volle stempelkaart

Reken op een klein uurtje wandelen. Natuurlijk doen we dit rondje Singelpark Corona proof.