Een echt Singelpark, ‘Mensen die liggen en zonnen aan de singels, dat zien we graag’!

Singelpark komt geregeld in het nieuws. Indebuurt interviewde ‘onze’ Thijs.

We zijn trots op de vergroening die we al hebben bereikt in de stad: “Groen in plaats van stenen is uiteraard belangrijk in de klimaatverandering, tegen de opwarming van de stad. Op de achtergrond is klimaatverandering dan ook het grootste belang. De dagelijkse doelen zoals verbinden en vergroenen zijn ook van groot belang. Kijk maar wat alleen dat kl

eine stukje groen bij De Chocoladefabriek al doet! Laatst zag ik mensen bij het Regentesseplantsoen in het gras liggen en een glaasje drinken, dat zou ik het liefst door de hele stad zien.”

En onze ambitie wordt ook duidelijk: Er zijn al een hoop projecten gerealiseerd: “Langs de Kattensingel is een mooi wandelpad gekomen met oude klinkers, daar hebben we op gehamerd. Het is nog minder groen dan we gehoopt hadden, maar we zijn nog bezig met watertuinen. We huren professionals in, brengen ons eigen gezond verstand mee en vragen de bewoners vaak wat zij belangrijk vinden. We zijn nu bezig met het Vromanpark en de Houtmansgracht, daar hebben we flinke ambitie. We hebben voor allebei nu een eerste voorstudie gedaan en gaan hier de komende tijd druk mee aan de slag. Er wordt aan gewerkt!”

Lees hier het hele interview.