Een groenere Houtmansgracht. We gaan ervoor!

Het volgende traject waar Singelpark Gouda aan de slag gaat met vergroening is het traject Houtmanspad en Houtmansgracht. In deze hoek van de binnenstad staat ook vanuit de gemeente het een en ander op de planning. We zijn hierover gezamenlijk in gesprek.

Bezoekers van informatieavond zijn enthousiast 

na de informatieavond op woensdag 24 juni jl. kunnen we alleen maar enthousiast zijn. Nog enthousiaster dan we al waren! Dit laatste project van Singelpark Gouda belooft een flinke klus te worden. Zoals gezegd zijn we samen met de gemeente aan het werk gegaan om een plan in de steigers te zetten waarmee we de Houtmansgracht en het Houtmanspad een groene make over geven.

We houden hierbij rekening met de ideeën en plannen van de gemeente omtrent verkeer en auto’s de binnenstad. Maar natuurlijk ook met de huidige problemen met afwatering en clusterbuien. Groenere stukken stad zijn inmiddels keihard nodig. Dat daarvoor ook moet worden nagedacht over parkeerplekken en parkeerbeleid is onvermijdelijk. Samen met de gemeente en de bewoners zullen we er dan ook alles aan doen om een zo toekomstbestendig plan te realiseren.

Meedoen?

Houd de site en de lokale nieuwsbronnen in de gaten om te kijken wanneer uw spierballen, groene vingers of bakkunsten gewenst zijn. Zoals het er nu uitziet willen we dit najaar beginnen met dit project.

Eerste gedetailleerde schets