Huiskamer op het Erasmusplein

[ssba]

Hoe het was

Het Erasmusplein viel op door de open, stenige ruimte met vol zicht op de achterliggende parkeerplaats. Niet echt een prettige plek om te zijn.

 

Wat we hebben gedaan

In overleg met de Garenspinnerij en StudioGonz is gekeken naar de mogelijkheden om het Erasmusplein ‘aan te kleden’. Voorwaarde was dat er ruimte bleef voor kraampjes en podia tijdens festivals en optredens.

De taludrand is verbreed en ingeplant met 600 struiken. Daarnaast zijn er 5 nieuwe bomen geplant. Onderaan het talud is een stevige betonnen zitrand geplaatst.

 

Hoe het nu is

We hebben gekozen voor ratelpopulieren als verwijzing naar de Garenspinnerij en StudioGonz. De wintergroene olijfheesters benadrukken de relatie met de achterliggende, multiculturele wijk.

Als je op de bankjes zit geeft de dikke kraag met heesters rugdekking en de bomen zorgen voor een groen dak. Dat zorgt voor een besloten en intieme sfeer. Je ziet dat het plein nu door jong en oud wordt gebruikt als rustpunt en ontmoetingsplek. En ondertussen is er succesvol gebruik gemaakt van het plein tijdens festiviteiten.